Alla inlägg under juli 2008

Av Sofie - 13 juli 2008 22:48

Jojomensan... blir bara längre och längre för varje dag. Buffy ville upp 9,15 och Filip kom inte förrän 10,15! Kom dock inte till Halahult vid 10-11 som jag hade sagt, kom ju inte hemifrån förrän nästan 11,30... Väl där fick vi nybakta bullar och en kanongod middag! Filip kallar numera sin farfar vid namn; Kenneth. Han myste lite med sin katt, hängde med farfar, lekte med Eva och kollade på kossorna. Buffy, hon lärde sig resa sig själv och krängde bullar! Jepp, idag lärde hon sig resa sig. Igår hjälpte Filip henne resa sig i sängen ett par gånger och idag lyckades hon själv mot soffan. Nu ikväll försökte han lära henne gå...

Kom hem från Halahult 16,15 och då hittade jag min nyvakna, eller sen 14,00 iaf, älskling i soffan. Vi satt en stund o pratade, läste Kvällsposten och jag slumrade till en sekund... Sen fick jag rycket att damma i Filips rum och städa iordning hans garderob. Jonas satte en hasp på den >>nu får det vara slut på supermodellens fem klädbyten/dag!<< och Filip blev förtvivlad... Dock inte jag, nu slipper jag vika in kläder 23 gånger/vecka. :)

Älskling jobbar inatt med. Och imorgon natt. Och på tisdag natt. :/


Eftersom mina barn har såna sovmorgnar nu somnar de inte förrän jättesent! :/ Hoppas det vänder snart...


Konstaterade idag hur jävla mycket ogräs vi har! Imorgon blir det trädgårdsarbete hela dagen! Och leta efter mina jobb-byxor, vet i tusan var de gömmer sig... kan ju vara en fördel och ha dem på måndag.


Hade hoppats att min syster var vaken, men när jag kom till datorn hade hon redan skrivit god natt... Sov gott syster! <3  

Av Sofie - 12 juli 2008 21:08

Det måste vara en merit att få mina ungar att sova idag, för än har jag inte lyckats... :/


Gårdagen började med en låååång sovmorgon ända till 9,30. Hade bestämt stads-tripp med Julia, men när vi såg vädret ställde vi in. Jag och min lilla familj tog istället en tripp till Jem & Fix och sen handlade vi på COOP, den blå affären. Varje gång vi ska handla vill Filip handla i den >>em e em... den nya, blå affären.<< Sen körde vi hem och gjorde oss iordning, rastade Zätah och packade ihop oss, för eftermiddagen/kvällen skulle ju spenderas i Pukavik hos Jennie och Martin, tillsammans med de andra familjerna. Vi fick så god mat och dessert och ungarna fick så mycket godis! :) Vi hade så trevligt och alla ungarna var exemplariska hela kvällen. Vi var inte hemma förrän 23,30. Då stupade både Jonas och ungarna i säng! Zzzzz.....


Idag steg jag upp först av alla, 9,30. Buffy vaknade ju då, men Filip låg kvar en stund till. Gav ungarna lite frulle och plockade undan lite småplock och en massa leksaker, sen tog jag mig en lååång dusch och kröp ner jämte min älskling igen. Vi fick ligga ända till 11,30, ungarna satt och småslumrade framför Alla vi barn i Bullerbyn, den nya favoritfilmen just nu.

Klockan 14,00 var det dags för kalas. Filip skulle till sin kompis Cassandra och det var första gången han var på kalas själv! Inte ens hej då sa han... Får allt erkänna att det kändes lite vemodigt och lämna honom... Skulle han bli ledsen? Fick han vara med de andra och leka? Skulle han våga fråga var toaletten var?

Klockan 17,00 kom jag och hämtade honom och allt hade gått så bra! :) >>Mamma är så stolt över sin stora pojke!<< Vi stannade ända till 17,45 för han ville leka lite till och hela familjen ville gosa med Buffy och det älskade ju hon! Väl hemma fick ungarna kvällsmat, i hopp om att det skulle sova snart... Älskling hade hunnit köra till jobbet när vi kom hem, han skulle jobba 18,00-06,00. Imorgon ska vi till Halahult och käka middag och bli allmänt bortskämda. Jonas behöver nog sova extra länge imorgon, eftersom han ska jobba imorgon natt också.


Nu ska jag leta upp Filip, han är ute och leker och hoppas samtidigt på att Buffy ska somna under tiden jag letar... ;)

Av Sofie - 10 juli 2008 20:04

Inget förflutet.

Ingen framtid.

Inga promblem.

Bara ögonblicket.

Jag är allt en underlig människa.... >>jag irriterar på en fyndigt sätt<< Idag har jag haft noll ork och absolut ingen lust att göra någonting. Har tvättat lite nu ikväll, men hela dagen har i stort sett gått åt till att leka med barnen, och det är ju inte ofta jag leker med dem en hel dag! :D Mycket av min energi gick väl åt i natt när Buffy vaknade otaliga gånger... Och det är ju inte så lätt att sova på beställning. Vips så var klockan 3,17 när jag kollade... Vaknade igen vid 05,00 och väntade på att Jonas skulle komma hem. Halvsov lite, men somnade inte om förrän han hade gått och lagt sig. En timme senare var det dags att gå upp med ungarna.

Problemet är nu att jag sitter här med ett dåligt samvete... Städa behövdes inte göra idag, men det finns ju tusen andra saker jag kunde gjort ist! Inte för att det är nåt fel att vara med barnen en hel dag, men ja... ni fattar...


Det är inte lätt att göra någon nöjd som aldrig vill bli det.

Av Sofie - 10 juli 2008 17:14

Är lite halvslö idag, känner att jag blir inte färdigt med nånting... Och ungarna är som två hulliganer...

I förmiddags, medan älskling sov, var jag och kidsen hos morfar. Satt ute och åt glass. Men innan vi kom iväg hade Buffy både hunbnit bajsa ner sig själv och mig, och vält ut Zätah's vattenskål... Kom hem igen vid 11,00 och då tog jag vagnen, Filip tog sin bil och vi körde bort till ån, där det är vägarbete. Stod där en hel timme! Arbetarna var så impade av Filips bil att han fick hjälpa till och köra lite grjer. :) Han var dock inte så nöjd med att deras >>jobbabyssor<< var så skitiga, han var ju absolut tvungen och fråga om de tvättade dem när de kom hem. Framtida vägarbetare!?

12,00 var vi hemma och väckte älskling, han skulle jobba igen 14,00. Åt lite frallor och läste kvällstidningen.

Tog en promenad. Tittade lite till på vägarbetet. Lagade middag.


Har kollat efter resa till Tyskland, är väldigt sugen på att åka! :D Vill helst åka innan jag börjar jobba den 21/7 och allra helst innan Östersjö; m.a.o innan onsdag. Hittade faktikskt en bussresa med Bromölla buss som skulle gå imorgon, men hittar nog inget sällskap och så är vi bortbjudna... :( Blir nog ingen resa för mig. :( Om nån vill åka typ på lördag så säg till! :)


Vad ska jag göra!? Helt jäkla rastlös.... :( Kan ju inte sitta här i all evighet...

Av Sofie - 9 juli 2008 23:24

Pratade precis med Lina på MSN... Det var så länge sen vi hördes av... saknar henne gryyyymt mycket! *tår i ögat* Hoppas vi ses snart!

>>Att Norge måste vara så långt borta...<<

Av Sofie - 9 juli 2008 23:02

Idag, hela dagen, har jag intalat mig själv, att när Jonas har kört till jobbet och barnen har somnat ska jag bara njuta... ha en massa tid för mig själv. :) Tänkte kolla på TV en stund, men det är nåt vajsing med boxern, så det funkade inte riktigt... Istället ställde jag mig och handdiskade det som inte fíck plats i diskmaskinen. 22,45. Under tiden jag höll på med det kom jag på tre nackdelar med att vi har köpt en sänggavel;

  • Eftersom Filip alltid sover hos mig när Jonas jobbar natt fick jag alltid föra in sängarna mot väggen, men nu går ju inte det, kommer ju repa hela trägolvet... Lösning: Va inte en sån fegis! Lär dig sova ensam och låt ungastackar'n sova i sin egen säng!
  • Eftersom vi har sängen på en annan vägg får vi inte längre plats med TV:n. Inte just nu iaf, så nu kan man inte ligga och somna till den heller... Lösning: TV i sovrummet är för mycket Amerika, i Sverige sover man, har sex och viker tvätt i sovrummet. Titta på TV i TV-rummet! Det heter ju SOV-rum, inte TV-rum....
  • Som sagt, sängarna stod mot en annan vägg innan, så därför hänger sänglamporna kvar på den väggen... Lösning; Vilken du redan gjort, din idiot, ta in en annan lampa och ställ på sängbordet. Fortsätt som de andra kvällarna, läs tills du somnar, du fick ju en ny tidning till idag! Och barnet.... palla upp med täcken och kuddar jämte sängen eller låt honom sova i SIN SÄNG!!!

Ett tips så här i efterhand... låt aldrig dina hjärnceller bråka och se till att inte ha för mycket egentid, det kan gå illa. När man blir mamma programmera man till att aldrig vara ensam.


Nu ska jag gå och lösa korsord. Eller vika tvätt. Fan, gå och lägg dig, så du orkar upp med ungarna imon!


Av Sofie - 9 juli 2008 22:37

Älska säkert: Tycker du att sex är skönare utan kondom, så tänk på att det är ännu skönare utan klamydia! Könssjukdomar syns eller känns inte alltid men kan leda till allvarliga sjukdomar och sterilitet. Älska säkert om du har nya eller tillfälliga partners.

Av Sofie - 9 juli 2008 20:50

Igår var vi och hälsade på Jimmy, Therese och lilla Ida. Hon är såååå go! En riktigt stor svart kalufs har hon på huvudet och hon luktade ljuvligt! Bebis <3 Blev dock inte så bebissjuk jag trodde jag skulle bli... Puh, tur det! :D


Idag har jag varit på BVC med Buffy, hon har gått upp till 8300 gr och är 67,5 cm lång. Hon växer på bra! :) Nästa vecka är det dags för BOEL-testet. Efter det hämtade jag Jonas och Filip hos >>gamlingarna<< sen körde vi hem och bara slappade hela dagen. Jess kom förbi på lite kaffe och skvaller, trevligt! >> Har man inget eget liv får man ju prata om andras!! :D <<

När Jess hade kört hem körde vi den blåa bilen till Pukavik för lite fix och doning sen var det bara hem och lägga ungarna. Filip är dock vaken än och Jonas har hunnit köra till jobbet.


Filip är nog inne i en ny fas i sitt liv just nu... han letar ständigt efter nya utmaningar! >>Varför gå runt när man kan hoppa över...<< Ständigt ställer han mamma mot pappa. Samtidigt är han så rolig! Idag frågade han mig; Mamma, kan inte vi sova ute på gräsmattan idag!?  Och varje gång han hoppar in i bilen får han alltid samma utbrott; Stäng av den jävla värmen! (Jag vet, han svär väldigt mycket för att vara tre år...) Hur lätt är det och förklara för en tre-åring varför det alltid är så varmt i bilen...? Det vanligaste som kommer från hans mun just nu är; Mamma är en fegis! Nice eller vad!?

Hahaha! Idag var det en som frågade honom hur gammal han var och han svarar som vanligt att han är fem år.... När jag säger att han bara är tre blir han så arg och bara rusar därifrån!

Igår fick han en inbjudan till Isoldes barnkalas och nu n,

finast av allt var bara frågar han hela tiden när han ska åka dit och äta tårta. :D Men, finast av allt var bara nu när Jonas skulle köra till jobbet. Då sprang han ut på trappan och skrek; Hej då, pappa! Jag älskar dig!

Presentation

Mamma Sofie.
Mamma till Filip f. -05 och Olivia f. -07.
Sambo och förlovad med Jonas.
Matte till vovven Zätah och kisen Bill.
Bor i Brinkamåla City i förorten Läppareboda.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards